2083 Solymár, Külsővasút út 3369 Hrsz. • Tel.: +36 26 363-042
f
Nyitva: H-P: 07-17, Sz: 07-12

Szolgáltatások

 

 

Szállítás

A megvásárolt termékeket átveheti telephelyünkön (2083 Solymár, Külsővasút út 3369. hrsz.), illetve kérheti azok házhoz szállítását.

A szállítást általában saját fuvareszközzel végezzük, a termékek jellege és térfogata miatt a tényleges szállítási költséget minden esetben ügyintézőnkkel történő egyeztetés során tudjuk megadni. 

A szállítási díj a felrakodás és fuvar költségét tartalmazza, a helyszínen történő lerakodásról a megrendelőnek kell gondoskodnia!

(Külön térítés ellenében a lerakodás igényelhető. Ez esetben az építőanyagok lerakodása a gépjármű mellé/mögé történik. Telekre, emeletre történő behordást nem végzünk!)

A logóval megjelölt termékek esetén lehetőség van futárral történő kiszállításra!

A futárral történő kiszállítás feltételeiről és árairól itt tájékozódhat.

 

 

Impregnálás

A tetőszerkezet rovar és gombamentesítése vegyszerezéssel (lángmentesítés nélkül!) A faanyagok impregnálását az erre a célra kialakított kb 15 m3-es 'impregnáló kádban' merítéssel végezzük Adolit BQ 20 cc. faanyagvédőszerrel. 

 

 

 


 

Nagynyomású vegyszerezés

A megmunkált faanyagok nagynyomású vegyszerezése...

A GRAND-ÁCS KFT faanyagok telítését is végzi. A szakszerű telítésnek, a környezetbarát és egészségre nem ártalmas vegyszernek köszönhetően mára külföldre is már kamionos tételben szállít partnercégeinek nagynyomáson vegyszerezett szabott faanyagokat.

A telítés a faanyagvédelem leghatékonyabb módja. Tudnunk kell azonban, hogy a „telítés” szót csak jobb híján használjuk, hiszen a faanyag közel sincs teljes keresztmetszetében „tele” faanyagvédőszerrel. A teljes telítés műszakilag rendkívül nehéz feladat és általában szükségtelen is, kivéve néhány vízépítészeti műveletet. Próbálkoztunk a pongyola kifejezés valamilyen helyettesítésével pl. nyomás alatt védőkezelt faanyag, vagy kazánnyomással kezelt faanyag stb., de a köznyelvben eddig megmaradt a „telítés” szó, pedig teli fa nincs…

Uniós építéshatósági előírások, szabványok rögzítik, hogy bizonyos építési feladatokra milyen fokozatú védelemre van szükség. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy 150-től 600 liter az a védőszer oldat mennyiség, amelyet be kell juttatni annak érdekében, hogy az adott célnak megfelelő védettséget kapjon a faanyag. Természetesen szerepet játszik még a fafaj, valamint a kezelésre kerülő faanyag mérete, alakja stb.

Egy kezelési ciklus általában a következőképpen alakul:
- A faanyagot elhelyezik a hengerben, lezárják, és egy rövid ideig vákuumot létesítenek.
- Ezután a hengert feltöltik a faanyagvédőszer oldatával és a nyomást 8-10 bar-ig emelik.
- Ezt a nyomást tartják a feladatnak megfelelően 4-8 óra hosszáig úgy, hogy a faanyagba bepréselődő folyadékot folyamatosan pótolják.
- A nyomást fokozatosan megszüntetik, a védőszer oldatot leeresztik.
- Ezután egy rövid ideig újra vákuumot létesítenek, majd a légköri nyomáson kinyitják a hengert és kiszedik a faanyagot.

A felhasznált védőszertől függően hosszabb-rövidebb idejű pihentetés következik, ezután a faanyag felhasználható. Törekedni kell arra, hogy a nyomás alatti kezelésre kerülő faanyag készre szabott legyen, lehetőleg még a furatok is készüljenek el a kezelés előtt. Ezt nem mindig sikerül megvalósítani, de feltétlenül gondoskodni kell a megmunkálás során szabaddá váló fafelületek utókezeléséről.

Grand-Ács Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. © Minden jog fenntartva. • HonlapkészítésLinkek