2083 Solymár, Külsővasút út 3369 Hrsz. • Tel.: +36 26 363-042 •
g
f
Nyitva: H-P: 07-17, Sz: 07-12
Futárral szállítható termék

HaBiol UV


Faimpregnáló és faápoló természetes keményolaj
Név Bruttó ár / Kiszerelés Szállítás
HAbiol UV 1 L
Cikkszám: 4218
9750 Ft / L
Ár: 9.750 Ft / db rendelésre db

A HAbiol UV-val a természetes fafelületeket nem csak tartósan ápolni és felületkezelni lehet, hanem antibakteriális hatása többszörösére fokozza természetadta csírátlanító tulajdon-ságait. A HAbiol UV a multifunkcionális ápolóolajok legújabb generációja. A legmodernebb nano-technikára támaszkodó UV-védelemmel ellátott HAbiol Uv védi a fafelületeket a napsu-gárzástól. Egyszerû alkalmazásával, nem utolsó sorban depot-effektjének köszönhetõen gondoskodik a természetes fában való tartós örömért – beltéren és kültéren egyaránt.

A kültéri fabútorok speciális ápolást igényelnek. A titánoxid bázisára épülõ nano részecskékkel sikerül az egyre agresszívabb UV-fény által okozott károkat csökkenteni.

 

Innovatív technológia
A titánoxid bázisára épülõ nano-részecskékkel sikerül az egyre agresszívabb UV-fény által okozott károkat csökkenteni.

 

Átlátszó UV-védelem
A látható fényt csak a 10 nm-nél nagyobb nano-részecskék nem verik vissza. Ezt az abszolút átlátszóság garantálja és ezzel együtt a hamisítatlan fatónust is.

 

Alkalmazási terület
A HAbiol UV fokozza a fa természetes, csírátlanító tulajdonságait. Éppen az élelmiszerek területén nyújt kiegészítõ higiéniai segítséget. A jól felületkezelt és az UV-sugárzástól óvott munkafelületek megkönnyítik a tisztítást, emelik az élettartamot és hosszantartóan megõrzik a fa természetes jellegét.
 

A parketta nagyon fontos „berendezési tárgynak” számít. Sokan tartanak az ápolásától és tisztításától, valamint a foltoktól és az elhalványodástól. A HAbiol UV itt is megmutatja erõsségeit. Könnyû kezelni, szinte jelentéktelen a vele való munka és tényleges a hatás: a jó felületkezelés és az UV-védelem mellett megakadályozza az elszínezõdést, melyek a behatoló szennye-zõdés és a napsugárzás miatt keletkeznének. Különösen ha-tásosnak mutatkozik a védõhatás, ha eltolja a bútorait: a rend-szeresen HAbiol UV-val ápolt parketta megtartja természetes színét.    
 
A kedves és értékes bútorok speciális ápolást igényelnek, hogy szépségüket és értéküket tartósan megõrizzék. Különösen a napon álló darabok kapják meg a HAbiol UV által a szükséges ápolást. Az UV-védelem megakadályozza azt is, hogy a könyvek, vázák, figurák stb. által befedett, valamint az egyébként fénynek kitett területek között színkülönbségek keletkezzenek.  
Helyes ápolással a fokozottan igénybevett fajátékok is sokkal tovább okoznak örömet. A mélyfelületkezelés emeli a nedves-séggel szembeni ellenállóképességet és „felfegyverzi” a játékot az úgynevezett gyermeki felfedezés örömei ellen.  
A fabútorok „szenvednek” az UV-sugárzástól, különösen – ha csak részben is – napfényen állnak. Ez a színbeli különbségek-ben és a felületek minõségében már rövid idõ után észrevehetõ. De a HAbiol UV speciális UV-védelmi formájával hat ezen károsodások ellen.  
Az értékes fa kertibútorok HAbiol UV-val való ápolása értékük megõrzését biztosítja.  
Sehol sincs annyira igénybe véve a fa, mint a hajóépítésnél és berendezésnél. A felületeknek, melyek állandóan ki vannak téve az idõjárás viszontagságainak, egészen különleges ápolásra van szükségük. Ebben az esetben a HAbiol UV nem csak az érték fenntartásáról, a nappal szembeni tartós védelemrõl és a víz behatolásának megakadályozásáról gondoskodik, hanem döntõ-en a funkcionalitás fenntartásához is hozzájárul.  
Ha fából készült játékokról van szó, egybõl valamilyen biológiai ápolóeszköz jut eszünkbe, mint a HAbiol UV. A kertekben és játszótereken levõ hinták, csúszdák, mászókák, homokozók stb. a nedvesség és a napfény által tartós igénybevételnek vannak kitéve. A HAbiol UV-val ápolt fafelületek hosszan ellenállnak az idõjárás viszontagságainak.

 

Ápolási útmutató

A természetes fafelületeket rendszeresen tisztítani és ápolni kell, hogy hosszantartó szépségüket megõrizzék.

Mielõtt elkezdené az ápolást, az esetleges szennyezõdéseket el kell távolítani:

 

Laza szennyezõdés és por:
A bútort száraz, puha szövettel letörölni, a padlót puha seprûvel felseperni vagy átporszívózni.

 

Vízben oldódó szennyezõdések:
Jól kicsavart szövettel felmosni. A vízhez adható csekély mennyiségû tisztítószer. Soha ne használjon éles vagy dörzsölõ tisztítóeszközt! A végén szárazra törölni.

 

Vízben nem oldódó szennyezõdések (mint cipõcsíkok, lábnyomok):
Erõsebb szennyezõdéseket, amelyeket már nem lehet felmosással vagy porszívózással eltüntetni, erõsen súrolja le. Így a terület szennyezõdésmentes lesz és elõ lesz készítve a HAbiol-lal való ápolásra.

 

Elsõ kezelés:
1. A fafelületet 180-as csiszólópapírral megcsiszolni és portalanítani
2. Ecsettel vagy ronggyal, hengerrel, szórópisztollyal felvinni és kb. 2 perc után a felesleget letörölni.
3. A felülettõl függõen munkafolyamatonként 50–80 g/m2 HAbiol szükséges.
4. Kb. 1-4 órát száradni hagyni.
5. 300-as csiszolópapírral lazán átcsiszolni.
6. 2-4 szer olajozzuk a felületet.
7. Alaposan átpolírozni, ha selyemfényû felületet szeretnénk.
8. Kb. 1-4 óra várakozás után beépíthetõ, vagy csomagolható.

 

Ápolás:
A felületet ronggyal vagy szivaccsal megtisztítani és egy kevés HABiol-lal (kb. 5g/m2) bedörzsölni és polírozni. Nedvességet ne hagyjunk a felületen.

 

Javítás:
Mint az elsõ kezelésnél. Ez a munkamód alkalmas a különösen igénybevett felületek renoválására. Így a felületet egyszerû eszközökkel meg lehet dolgozni és a fát nem kell mélyen lecsiszolni.

 

A Német Élelmiszertudományi Intézet tesztelte a HABiol-t.
Egyre több ember fektet nagyobb hangsúlyt a higiéniára. Ezért a fa természetes és csírátlanító tulajdonságai egyre nagyobb figyelmet kapnak. A HABiol egy biológiai, erõsen antibakteriális termék, melyet speciálisan a tömörfa ápolására és tartósságának megõrzésére fejlesztettek ki. A HABiol többszörösére emeli a konyha, gyerekszoba stb. higiéniáját. A Német Élelmiszertudományi Intézet tudományos vizsgálatának eredménye azt mutatja, hogy 8 óra elteltével a HABiol-lal kezelt tömörfa az eredeti 100 millió baktériumtörzs/10 cm2 helyett csak 7 törzs ismerhetõ fel. Ez megfelel egy fertõtlenített területnek.

 

Letölthetõ biztonsági adatlap

Grand-Ács Tetőcentrum és Készház Kft. © Minden jog fenntartva. • Honlapkészítés