2083 Solymár, Külsővasút út 3369 Hrsz. • Tel.: +36 26 363-042
f
Nyitva: H-P: 07-17, Sz: 07-12
Futárral szállítható termék

Hajóolaj


A biopin Hajóolaj egy hagyományos skandináv fafelületkezelési módszert követ, így különlegesen jól bírja a szélsőséges időjárási viszonyokat a speciális természetes olajok főzetének köszönhetően.
Név Bruttó ár / Kiszerelés
Biopin hajóolaj 0,375 L
Cikkszám: 3334
16667 Ft / L
Ár: 6.250 Ft / db db
Biopin hajóolaj 0,75 L
Cikkszám: 3335
11907 Ft / L
Ár: 8.930 Ft / db db
Biopin hajóolaj 2,5 L
Cikkszám: 3336
9896 Ft / L
Ár: 24.740 Ft / db db

A biopin Hajóolaj egy hagyományos skandináv fafelületkezelési módszert követ, így különlegesen jól bírja a szélsőséges időjárási viszonyokat a speciális természetes olajok főzetének köszönhetően. Hosszantartón és különlegesen tengervízálló és rugalmas felületet képez. Jó beszívódási és tapadási képességgel rendelkezik és szakszerű felhasználás esetén hosszú éveken keresztül ellenálló marad a napfény UV sugárzásával szemben. Magasfényű.

 

Felhasználási terület: Hajótörzsek, kajüt felépítmények, árbócok rétegképző fafelületkezelésére. Fafedélzetek, hajólépcsők olajos impregnálására alkalmas. Amennyiben ezeken a felületeken filmképző felületeket szeretnénk elérni a biopin Hajólakkot kell használni. Nedvszívó fafelületek alapozásához a biopin Hajólakkal való lezárás előtt. Fegyvermarkolat, puskatus, íj.
 

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: izoalifát. Segédanyagok: ólommentes szárítóadalék.
Szín: színtelen


Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt, hűvös, fagymentes helyen.
Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.
Kiszerelés: 0,375 l., 0,75 l., 2,5 l.
Veszélyesség: B osztály, gyúlékony.
Specifikus súly: kb. 0,86 g/ml
Viszkozitás: kb. 40 mp (DIN 4 mm) 20 °C-on
Gyulladáspont: > 62 °C


Felhasználás: 70-100 ml/m2 rétegenként. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.


Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 4-6 h múlva porszáraz, újrafesthető kb. 12-24 óra múlva. Alacsony hőmérséklet és magas páratartalom növelik a száradási időt. Kezdetben óvatosan kell használni.


Alkalmas alapfelületek: Tömörfa, furnérozott felület.
Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.


Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C. Jól felkeverni. A biopin Hajóolajat mázolással, szórással vékonyan egyenletesen hordjuk fel. A felületkezelést nem szabad közvetlen napsugárzás alatt végezni.


Hígitás: Feldolgozáskész; szükség esetén biopin Hígítóval hígítható.
Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval átdörzsölni.


Alapkezelés: A biopin Hajóolajat többször egyenletesen, vékonyan felvinni amíg a fa átitatódik. A csak impregnálandó fafelületről a felesleget 20 perc múlva egy nem szöszölődő ronggyal bedolgozzuk, eloszlatjuk. Rosszul szívó fafelületeknél 5-10 % biopin Hígítót használni.


Befejező kezelés: Csak rétegképző felületek esetében pl.: hajótest, árbóc ; 2-3 réteg biopin Hajóolajat viszünk fel.


Ápolás és tisztítás: Ne használjunk agresszív tisztítószereket.
Felújítás: A régi felületeket eltávolítjuk és egy új réteget felvinni.
Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval tisztítani.
Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

 

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.


Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

 

Színek: színtelen


Műszaki adatlap

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

HajólakkFutárral szállítható termék

A biopin hajólakk rugalmas, kopásálló felületet biztosító színtelen lakk kitünő terülőképességgel erős igénybevételhez. Szélsőséges időjárási és tengeri viszonyoknak kitett

Hajólakk
Grand-Ács Tetőcentrum és Készház Kft. © Minden jog fenntartva. • HonlapkészítésLinkek