2083 Solymár, Külsővasút út 3369 Hrsz. • Tel.: +36 26 363-042
f
Nyitva: H-P: 07-17, Sz: 07-12
Futárral szállítható termék

Időjárásálló lazúr


A biopin Időjárásálló lazúr egy oldószermentes átlátszó lazúr növényi olajokból és gyantákból, tartós nyíltpórusú kültéri fakezeléshez. Kiváló víz és időjárásálló, hosszútávon rugalmas felületet képez.
Szín kíválasztása:
Név Bruttó ár / Kiszerelés
Biopin időjárásálló lazúr 0,75 L
Cikkszám: 3324
6413 Ft / L
Ár: 4.810 Ft / db db
Biopin időjárásálló lazúr 2,5 L
Cikkszám: 3325
5596 Ft / L
Ár: 13.990 Ft / db db

A biopin Időjárásálló lazúr egy oldószermentes átlátszó lazúr növényi olajokból és gyantákból, tartós nyíltpórusú kültéri fakezeléshez. Kiváló víz és időjárásálló, hosszútávon rugalmas felületet képez. Nem kártyásodik, nem pereg le, ezért különösen könnyen felújítható. Szakszerű felvitel esetén jó UV-védelmet nyújt. A „színtelen” színtónusú időjárásálló lazúr csak korlátozott UV-védelmet nyújt. Selyemfényű.Felhasználási terület: Kültéri fafelületek kezelésére, pl.: faburkolatok, gépkocsibeálló, kertibútorok ablakok vagy faházak.

 

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált növényi olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: víz. Pigmentek és töltőanyagok: föld- és ásványi pigmentek. Segédanyagok: növényi alapú emulgátor, ólom-és báriummentes stabilizátorok és szárítóadalékok, metilcellulóz, felületkonzerváló anyagok 3-jód-2-propinilbutilkarbamát (max. 0,2%), 2-oktil-2H-izotiazol-3-on(Szín: színtelen 2241, mogyoró 2245, északi zöld 2263, paliszander 2246, fenyő 2242, frízkék 2269, világos tölgy 2238, északi vörös 2260, gesztenye 2248, teak 2243. A kezdetben tejszerű anyag száradás közben elveszíti tejszerűségét.

 

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l., 2,5 l.

VOC besorolás: Ennek a terméknek a VOC tartalma < 1 g/l. EU-határérték 130 g/l.

Felhasználás: 70-85 ml/m2 rétegenként. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 3-5 h múlva porszáraz, újrafesthető kb. 1 nap múlva. Alacsony hőmérséklet és magas páratartalom növelik a száradási időt.

 

Alkalmas alapfelületek: Tűlevelű fák (luc, borovi)valamint különböző lombos fák. Járulékos anyagban gazdag fák pl.: tölgy, gesztenye vagy trópusi fák, ill. szintetikus faanyagvédő szerekkel kezelt felületek lassítják a száradás folyamatát vagy elszíneződhetnek. Az ilyen felületeken alapozzon biopin Természetes impregnáló olajjal vagy használjon biopin Kültéri falazúrt. Minden esetben végezzünk próbakezelést.

 

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 10 °C. A biopin Időjárásálló lazúrt használat előtt jól felkeverni és ecsettel vékonyan és egyenletesen rostirányba felhordani.

 

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén vízzel hígítható.

Előkezelés: Trópusi fákon vagy tölgyön nem feltűnő helyen próbafestést végezni. A gyantahólyagokat adott esetben kiszúrni vagy kiégetni. A kékülés és fakárosító gombák elleni megbízható védelemhez biopin Holzwurmfrei-t  kell használni.

 

Új felület:     Két réteg biopin időjárásálló lazúr, az UV-védelem érdekében, az időjárásnak kitett helyeken és erős nedvszívó képességű fák esetében 3 réteg vékonyan, egyenletesen felhordva.

 

Felújítás: A régi időjárásálló lazúrfestést átvizsgálni és a rosszul tapadó, ill. a lepattogzott
helyeken az alapig eltávolítani. Új festékréteg felvitele a fentiek szerint. A stabil rétegeket letisztogatni adott esetben gyengén átcsiszolni. Az elhasználódás fokától függően 1-3 réteg biopin Időjárásálló lazúrt felvinni. Minden más, ismeretlen lazúr alap esetében ugyanígy járjunk el, de nem látható helyen végezzünk előtte próbafestést az összeférhetőség érdekében.

 

Szerszámtisztítás: Használat után meleg vízzel és szappannal lehet letisztítani. Tiszta vízzel jól kiöblíteni. Rövidebb munkaszünetekben a szerszámot vízbe állítani vagy előírás szerint tisztítani.

 

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

 

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

 

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdoboz újrafelhasználható vagy szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

 

Műszaki adatlap

 

 

 

Figyelem! A feltüntetett színek a valóságban eltérők lehetnek!

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Időjárásálló festékFutárral szállítható termék

A biopin Időjárásálló festék egy oldószermentes színes fedőfesték növényi olajokból és gyantákból, tartós kültéri nyíltpórusú fakezeléshez. Kiváló víz és időjárásálló, hosszútávon

Időjárásálló festék
Kültéri falazúrFutárral szállítható termék

Áttetsző színes, ill. színtelen lazúr tartós nyíltpórusú fakezeléshez kültérben. Jó beszívódási képességgel rendelkezik és kitűnő víz- és időjárásálló. Rugalmas felületet

Kültéri falazúr
SpalettaolajFutárral szállítható termék

A biopin spalettaolaj egy színtelen tisztán megújuló növényi nyersanyagokból (tung olaj, modifikált kolofónium, lenolaj) készült speciális olaj. Nedvességszabályozó szerepe

Spalettaolaj
Grand-Ács Tetőcentrum és Készház Kft. © Minden jog fenntartva. • Honlapkészítés