2083 Solymár, Külsővasút út 3369 Hrsz. • Tel.: +36 26 363-042
f
Nyitva: H-P: 07-17, Sz: 07-12
Futárral szállítható termék

Keményviaszolaj


A Biopin keményviaszolaj növényi olajokból és viaszokból álló befejező kezelésre is alkalmas légzésaktív viaszemulzió padlók és más fa- és parafa felületek kezeléséhez. Könnyű kezelhetősége ellenére erős védelmet nyújt.
Név Bruttó ár / Kiszerelés
Biopin keményviaszolaj 0,75 L
Cikkszám: 3367
12040 Ft / L
Ár: 9.030 Ft / db db
Biopin keményviaszolaj 2,5 L
Cikkszám: 3368
10588 Ft / L
Ár: 26.470 Ft / db db

A biopin Keményviaszolaj növényi olajokból és viaszokból álló befejező kezelésre is alkalmas légzésaktív viaszemulzió padlók és más fa- és parafa felületek kezeléséhez. Könnyű kezelhetősége ellenére erős védelmet nyújt. A kikeményedett felület kopásálló, ellenáll a szennyeződésnek és a nedvességnek. Az alap színe elmélyül és kiemeli a fa erezetét.

 

Felhasználási terület: Alap és befejező kezelés kezeletlen vagy olajozott fadeszkapadlók, parketták és más erősen igénybevett beltéri fafelületekhez.


Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: izoalifát. Segédanyagok: ólom-és báriummentes szárítóadalék, bentonit, etanol, karnaubaviasz, víz.


Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l. 2,5 l.


Felhasználás: 35-50 ml/m2 rétegenként. A felület tulajdonságainak és szívóképességének függvényében. A fa bütüje, a mázatlan kerámia, valamint a parafa különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 6-8 h múlva porszáraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 12 óra múlva. Az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom megnöveli a száradási időt. Kezdetben a felületet óvatosan terheljük és szőnyeget csak 14 nap múlva rakjunk fel.

VOC besorolás: Az olajok és viaszok nem tartoznak a rendelet hatálya alá.

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen vagy olajozott fapadlók, faanyagok vagy parafa.


Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.
Nyers alapokat gondosan átcsiszolni. A járulékos anyagban gazdag fák esetében próbakezelést kell végezni.


Feldolgozás: Ecsettel, hengerrel, padlókefével, tárcsás polírozógéppel, moher hengerrel vékonyan felhordani. Feldolgozási hőmérséklet legalább 12 °C. A még nem száraz felületre csak tiszta cipővel szabad belépni. Lehetőleg egyszer használatos nylon védőt kell felvenni a cipőre.


Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén biopin Hígítóval hígítható.


Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval átdörzsölni. Erősen nedvszívó felületek esetében, mint bükk, bütü egy-két rétegben biopin Természetes keményolajjal alapozni.


Rétegfelépítés: A biopin Keményviaszolajat egyszer felhordani és hagyjuk jól megszáradni. Egészen finom csiszolópapírral, jobb korongcsiszolóval vagy polírozógéppel 180-as finomságú papírral vagy fehér polírpaddal átdolgozzuk.
A felület nedvszívó képességétől és az eredménytől függően 2-3 réteg biopin Keményviaszolajat viszünk fel. A rétegek között mindig hagyjuk jól megszáradni. Száradás után a felületet fehér paddal, padlófényesítő blokkal stb. polírozzuk.


Tipp: Ha lehetőségünk van akkor egytárcsás csiszolóval vagy polírozógép-pel(korongcsiszolóval) az utolsó réteget még nedves állapotban bézs vagy fehér paddal bedolgozzuk a felületbe. Ebben az esetben magas minőségű és nagyon egyenletes felületet kapunk.


Olajozott felületek
javítása: Sérült vagy kopott felületeket letisztítjuk, finoman átcsiszoljuk, és úgy járunk el, mint a befejező kezelésnél. A karcolások egy biopin Keményviaszolajjal átitatott rongy segítségével átpolírozhatóak.


Ápolás és tisztítás: A viaszolt felületeket ne tisztítsuk agresszív tisztítószerekkel. Elsősorban szárazon tisztítsuk. Nedves tisztítás esetén használjunk nedves rongyot és biopin Padlóápolót a felmosóvízben. Erős kopás esetén biopin Keményviaszolajjal kezeljük újra.


Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval tisztítjuk.

Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.


Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

 

Színek: színtelen

 

Műszaki adatlap

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KeményolajFutárral szállítható termék

A biopin Természetes keményolaj egy légzésaktív, víztaszító, alap- és befejező kezelésre alkalmas természetes gyantaolaj főzet nagy igénybevételnek kitett beltéri fafelületekre.

Keményolaj
Padlólakk aquaFutárral szállítható termék

Selyemfényű, oldószermentes lakk strapabíró felületnemesítéshez beltérben.

Padlólakk aqua
Padlóolaj aquaFutárral szállítható termék

A biopin Padlóolaj egy oldószermentes, légzésaktív padlóalapozó és befejező kezelésre alkalmas olaj jó beszívódási és tapadási képességgel. A padlóolaj a puhafát és a parafát

Padlóolaj aqua
Grand-Ács Tetőcentrum és Készház Kft. © Minden jog fenntartva. • HonlapkészítésLinkek