2083 Solymár, Külsővasút út 3369 Hrsz. • Tel.: +36 26 363-042
f
Nyitva: H-P: 07-17, Sz: 07-12
Futárral szállítható termék

Kültéri falazúr


Áttetsző színes, ill. színtelen lazúr tartós nyíltpórusú fakezeléshez kültérben. Jó beszívódási képességgel rendelkezik és kitűnő víz- és időjárásálló. Rugalmas felületet képez, nem pereg és emiatt könnyen felújítható.
Szín kíválasztása:
Név Bruttó ár / Kiszerelés
Biopin kültéri falazúr 2,5 L
Cikkszám: 3337
5500 Ft / L
Ár: 13.750 Ft / db db

Áttetsző színes, ill. színtelen lazúr tartós nyíltpórusú fakezeléshez kültérben. Jó beszívódási képességgel rendelkezik és kitűnő víz- és időjárásálló. Rugalmas felületet képez, nem pereg és emiatt könnyen felújítható. Szakszerű felhasználás esetén jó UV-védelmet nyújt. A színtelen mindazonáltal csak korlátozott UV-védelmet nyújt és ezáltal csak (régi jól pigmentált festékréteg), ablak és bejárati ajtó beltéri része, valamint közvetlen napsugárzásnak nem ki tett kültéri felületek felújítására alkalmas.

Felhasználási terület: Kemény- és puhafák kültéri felületkezeléséhez (pl. készházak, falburkolatok, gyermekjátékok, és faházak), faablakokhoz, faajtókhoz, kül- és beltérben. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.


Szín: fenyő, világos tölgy

Feldolgozás: A falazúrt ecsettel vagy szórással vékonyan és egyenletesen rostirányba felhordani. Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C.

Hígítás: Feldolgozás kész; szükség esetén biopin Hígítóval hígítható.

Előkezelés: Gyanta gazdag és trópusi fákat biopin oldószerrel átdörzsölni. A gyantahólyagokat adott esetben kiszúrni vagy kiégetni. Az erősen nedvszívó felületeket biopin Természetes impregnáló olajjal alapozni. Ajtó és ablak esetében, amelyek nincsenek kékülés ellen impregnálva (fát elszínező gombák) de kívánt a kültéri kékesedés elleni védelem, akkor kékülés elleni védő szerrel kell előkezelni.

Rétegek: 2 réteg falazúr, UV- sugárzásnak és időjárási viszontagságoknak fokozottan kitett helyeken 3 réteg biopin Kültéri falazúr.

Felújítás: A régi festést átvizsgálni és a rosszul tapadó, ill. a lepattogzott helyeken az alapig eltávolítani. Új festékréteg felvitele a fentiek szerint. A stabil rétegeket letisztogatni, adott esetben gyengén átcsiszolni. Az elhasználódás fokától függően 1-2 réteg biopin Kültéri falazúrt felvinni.


Szerszámtisztítás: biopin Hígítóval.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy  áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

 

Műszaki adatlap

 

 

 

Figyelem! A feltüntetett színek a valóságban eltérők lehetnek!

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Időjárásálló lazúrFutárral szállítható termék

A biopin Időjárásálló lazúr egy oldószermentes átlátszó lazúr növényi olajokból és gyantákból, tartós nyíltpórusú kültéri fakezeléshez. Kiváló víz és időjárásálló, hosszútávon

Időjárásálló lazúr
Természetes impregnáló olajFutárral szállítható termék

A biopin természetes impregnáló olaj, növényi olajokból és gyantákból, kültéri és beltéri használatra készült, színtelen, alapozó és impregnáló olaj. Víztaszító alapkezelés

Természetes impregnáló olaj
Időjárásálló festékFutárral szállítható termék

A biopin Időjárásálló festék egy oldószermentes színes fedőfesték növényi olajokból és gyantákból, tartós kültéri nyíltpórusú fakezeléshez. Kiváló víz és időjárásálló, hosszútávon

Időjárásálló festék
Grand-Ács Tetőcentrum és Készház Kft. © Minden jog fenntartva. • Honlapkészítés