2083 Solymár, Külsővasút út 3369 Hrsz. • Tel.: +36 26 363-042
f
Nyitva: H-P: 07-17, Sz: 07-12
Futárral szállítható termék

Padlóolaj aqua


A biopin Padlóolaj egy oldószermentes, légzésaktív padlóalapozó és befejező kezelésre alkalmas olaj jó beszívódási és tapadási képességgel. A padlóolaj a puhafát és a parafát ellenállóvá, dörzsölés állóvá, szennyeződésállóvá és vízállóvá teszi.
Név Bruttó ár / Kiszerelés
Biopin padlóolaj 0,75 L
Cikkszám: 3369
8840 Ft / L
Ár: 6.630 Ft / db db
Biopin padlóolaj 2,5 L
Cikkszám: 3370
7300 Ft / L
Ár: 18.250 Ft / db db

A biopin Padlóolaj egy oldószermentes, légzésaktív padlóalapozó és befejező kezelésre alkalmas olaj jó beszívódási és tapadási képességgel. A padlóolaj a puhafát és a parafát ellenállóvá, dörzsölés állóvá, szennyeződésállóvá és vízállóvá teszi. Az alap színtónusát enyhén mélyíti, és élénkíti a fák erezetét.Felhasználási terület: Kezeletlen és nedvszívó fapadlók és tömörfa munkalapok vagy parafa padlók beltéri alapozásához ill. tömörfa munkalapok alapozó- és befejező kezeléséhez. A járulékos anyagban gazdag fák pl. tölgy, gesztenye vagy egyes trópusi fák, parafa, szalagparketták ragasztóinak puhító anyagai késleltethetik a száradást vagy színelváltozást okozhatnak. A felületkezelés előtt próbát kell végezni. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

 

Kiszerelés: 0,75 l.; 2,5 l.


Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie. A csiszolási port olajozás előtt eltávolítani.

 

Feldolgozás: Használat előtt alaposan keverje fel. Vékonyan és egyenletesen kell felvinni. Ne használja 10 °C alatt. Dolgozzon lendületesen, mert a biopin Padlóolaj gyorsan húz.
 

Alapozás:
…lakkozás előtt: egy vékony réteg biopin Padlóolaj. Továbbkezelés biopin Padlólakkal.
…viaszolás előtt: egy-két réteg biopin Padlóolaj. Hagyjuk száradni. Parafa és erősen nedvszívó fák esetében további réteg is szükséges lehet. Ügyeljünk, hogy felesleg ne maradjon a felületen, mert fénykülönbségek lehetnek. A be nem szívódott olajat 20 perc múlva ronggyal vagy gumispachtlival eltávolítani ill. eloszlatni.
…felületzárásként: pl. konyhai munkalapokra (nem padlókra): Több vékony réteget felvinni míg a fa át nem itatódik. A be nem szívódott olajat 20 perc múlva visszatörölni.
Száradni hagyni, majd finom csiszolópapírral enyhén átcsiszolni. A biopin Padlóolajat ronggyal vagy szivaccsal vékonyan felületzárásként rádörzsölni.

 

Száradási idő: 20 °C közepes páratartalomnál 8-10 óra múlva száraz és csiszolható, erősen nedvszívó felületeknél a további kezelés 12-24 óra múlva történhet.

 

Felújítás: A már olajozott fákat átcsiszoljuk finoman, és biopin Padlóolajjal egy rongy segítségével leheletfinoman átdörzsölni. A kopott felületeket időről-időre kevés biopin Padlóolajjal átdörzsölni. Adott esetben, foltokat finom csiszolópapírral eltüntetni.

 

Hígitás: Felhordásra kész állapotú. Szükség esetén vízzel hígítható.

 

Szerszámtisztítás: Használat után melegvízzel és szappannal lehet letisztítani. Tiszta vízzel jól kiöblíteni. Rövidebb munkaszünetekben a szerszámot vízbe állítani vagy előírás szerint tisztítani.

 

Általános információk: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van. A felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye. A színezett felületek az első napokban még foghatnak.

 

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

 

Színek: színtelen, felkenéskor tejszínű felületet ad, száradás után színtelenné válik

 

Műszaki adatlap

 

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Padlólakk aquaFutárral szállítható termék

Selyemfényű, oldószermentes lakk strapabíró felületnemesítéshez beltérben.

Padlólakk aqua
Padlóviasz aquaFutárral szállítható termék

A biopin padlóviasz egy oldószermentes, folyékony viasz természetes viaszokból és növényi olajokból beltéri felületkezeléshez.

Padlóviasz aqua
KeményviaszolajFutárral szállítható termék

A Biopin keményviaszolaj növényi olajokból és viaszokból álló befejező kezelésre is alkalmas légzésaktív viaszemulzió padlók és más fa- és parafa felületek kezeléséhez. Könnyű

Keményviaszolaj
Grand-Ács Tetőcentrum és Készház Kft. © Minden jog fenntartva. • HonlapkészítésLinkek