2083 Solymár, Külsővasút út 3369 Hrsz. • Tel.: +36 26 363-042
f
Nyitva: H-P: 07-17, Sz: 07-12

Rétegragasztott gerenda (BSH)


Csekély súly, kis keresztmetszetek, nagy fesztávok – három lényeges érv, melyeknek köszönhetően a ragasztott gerenda (BSH), mint építőanyag, rendkívül népszerű.Árajánlatot kérhet az ajánlatkérés menüpontban vagy az info@grandacs.hu email címen.

Megrendelés esetén 50% előlegbefizetés szükséges!

 

Miért BSH?

Határtalan alakítási lehetőségek:

A BSH (Brettschichtholz = rétegragasztott gerenda) csaknem tetszés szerinti formában és méretben állítható elő. Az új kötőgerenda-alakzatok egyéni formálási lehetőségeket nyitnak meg.


Nagy fesztávolságok:

Azonos teherbírás mellett a BSH könynyebb az acélnál. A fának ez az „ereje” megengedi az elemek „karcsúra” méretezését, és eddig ismeretlen eleganciát és esztétikát tesz lehetővé.


Nagyfokú tűzállóság:

Tűz esetén a fából készült tartószerkezet biztonságosabb, mint a védtelen acélkonstrukció. Beégés esetén a teherbíró mag körül faszénréteg képzodik, amely késlelteti a további beégést. Természetes tulajdonságainál fogva a faanyag tűz esetére kiszámítható.


Kémiai ellenállóképesség:

A rétegragasztott fa ellenálló a vegyi anyagokkal szemben, ezért ideális módon alkalmas kis és nagyipari építményekhez.


A fa mint ökológiai építoanyag (CO2-tároló):

Növekedése során a fa CO2-t tárol. Ha ekkor olyan termékekhez használjuk fel, mint pl. házak, csarnokok vagy hidak, a CO2-redukáló hatás fennmarad. Minden beépített köbméter fa átlagosan két tonnával csökkenti ugyanis a légkörbe történő CO2-kibocsátást.


Beltéri légkör:

A fa higroszkópikus, vagyis klímaaktív épíőanyag. A fa, és vele együtt a rétegragasztott műszaki kialakítás
e specifikus tulajdonsága révén kellemes légkört teremt, amely kellemes hatást gyakorol a helyiség klímájára, és a helyiségben
zajló életre.

 

Építésfizikai tudnivalók (repedésképződés)

A rétegragasztott fa a (különösen beton, vakolat és esztrich készítése során) lehetséges építési nedvesség miatt az építési szakaszban vizet köt meg. Ezt a nedvességet azután egyensúlyi nedvességbe kell átvinni. Ezt elővigyázatos felfűtéssel és szellőztetéssel segítik elő, hogy minimalizálják a zsugorodási repedéseket a BSH-ból készült szerkezeti elemekben.


A levegő és a fa nedvességtartalmának összehangolása:

Fűthető épületek esetén tudatosan vigyázni kell a beltéri hőmérséklet lassú emelésére annak érdekében, hogy a fa nedvességtartalma a levegőéhez lassan közeledjen.

 

Teljesítménynyilatkozat

 

Minőségi leírás:

 

 

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KVH hosztoldott gerenda

A KVH hossztoldott, tömör szerkezeti gerenda válogatott, mûszárított gyalult termék, mely a, fûrészárunál esztétikusabb megoldást nyújt a faipari szerkezetek kivitelezésére.

KVH hosztoldott gerenda
Borovi ajtó és ablak fríz

Kiváló minőségű hossztoldott borovi fenyő frízek

Borovi ajtó és ablak fríz
Grand-Ács Tetőcentrum és Készház Kft. © Minden jog fenntartva. • Honlapkészítés, weboldal készítésLinkek