2083 Solymár, Külsővasút út 3369 Hrsz. • Tel.: +36 26 363-042
f
Nyitva: H-P: 07-17, Sz: 07-12

Rockwool hőszigetelések

A kőzetgyapot a modern ipar számos ágazatában alkalmazható.Tulajdonságai lehetővé teszik a felhasználását olyan helyeken, ahol megkövetelt a szerkezet tartóssága, megnövelt tűzbiztonság vagy magasabb akusztikai követelmények érvényesek.

A ROCKWOOL kőzetgyapot szigetelő tulajdonságait az anyagában rendezetlenül előforduló gyapjúszálak közé bezárt levegőnek köszönheti.

A legjobb szigetelési paraméterek akkor érhetők el, amikor a szálak a szigetelt felülethez képest párhuzamosan helyezkednek el. A szálak ilyen elhelyezése megelőzi a hő áteresztését, és növeli a szigetelés hőellenállását.  

Minél inkább függőleges irányban helyezkednek el a szálak, annál kisebb a hővezetési tényező és ezért magasabb a hővezetési értéke, vagyis gyengébb a szigetelő tulajdonság. A ROCKWOOL kőzetgyapot termékei úgy vannak megtervezve, hogy a mechanikai paraméterek, stabilitás és merevség megtartása mellett biztosítsák az optimális szigetelő tulajdonságokat. A ROCKWOOL kőzetgyapot optimális hőszigetelést biztosít egyaránt alacsony és magas hőmérsékleti viszonyok esetén is (1000oC-ig).

A kőzetgyapot hőszigetelő-anyagok rendkívül tartós és időálló termékek. Kiváló hőszigetelő és további előnyös – mint pl. tűzvédelmi - tulajdonságukat megtartják teljes élettartamuk alatt, ezzel is hozzájárulva az épületek folyamatos passzív tűzvédelméhez.

A ROCKWOOL kőzetgyapot hőszigetelések továbbá ellenállnak a nedvességnek és páraáteresztőek is egyben. A kőzetgyapot szerkezetének köszönhetően egyike azon kevés hőszigetelő-anyagoknak, melyek alkalmazásával a nedvesség akadálytalanul távozhat az épületből, ezzel gátolva a penész kialakulását.

A kőzetgyapot ellenáll a különféle vegyszereknek. Nem lép kölcsönhatásba más építőanyagokkal, sőt ellenáll az UV sugárzásnak. Emiatt bármilyen építőanyaggal együtt alkalmazható.

A ROCKWOOL kőzetgyapot a hő- és hangszigetelésként, valamint tűzgátló anyagként is alkalmazható a lakásépítésben, közhasznú-, kereskedelmi valamint ipari építkezéseken. A kőzetgyapot a lapos- és magastetők, külső és belső falak, padlók, födémek valamint kémények szigeteléséhez egyaránt használható.


Grand-Ács Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. © Minden jog fenntartva. • HonlapkészítésLinkek