2083 Solymár, Külsővasút út 3369 Hrsz. • Tel.: +36 26 363-042
f
Nyitva: H-P: 07-17, Sz: 07-12

Weissenböck

Kövek a természetnek

Amikor Karl Weissenböck építőmester 1946-ban megalapította kis építészeti vállalkozását, nem is álmodott arról, hogy milyen irányban fog még a cége fejlődni. Több mint 65 év alatt kialakult egy cég, amely sok piacon sikeresen van jelen: komplett külső létesítmények kivitelezése burkolólapokkal,rusztikus térkövekkel, rézsű- és lépcsőlapokkal, támfalakkal vagy kész garázsokkal - majdnem minden területen tud a Weissenböck kompetens és magas minőségű megoldásokat ajánlani! Ma ez a vállalkozás a harmadik generációval sikeres és mint innovatív, megbízható partnerként ismert a szabadtéri építészetben.

 

A beton kövek minőségi jellemzője

A betonkövek minőségét a felületük alapján nehéz megállapítani. A valódi értékét egy minőségi betonkő először több éves használat után mutatja meg.
A legjobb minőség eléréséhez a legjobb alapanyagokra, legjobb terméktulajdonságokra és vizsgálati kritériumokra van szükség - ez részben magasabb mint amit a szabványok előírnak.
A Weissenböck folyamatosan dolgozik a betonkövek minőségének a javításán, hogy a legjobb minőséget érje el. Szigorú termékellenőrzések valamint saját és külső megfigyelések garantálják a Top minőséget. Többek között a térkövek és lapok terhelhetőségét vizsgálják pl. hajlítószilárdság, nyomásszilárdság és szakítószilárdság, sűrűség, fagy és sóállóság stb.
Hogy a weissenböck térkövei miben különböznek az ugyanúgy festő beton kövektől, megmutatjuk Önnek

 

Tisztasági követelmény
Már az alapanyag kiválasztásánál a térkövek gyártásához a Weissenböck különösen magas követelményeket támaszt, melyek biztosítják a kövek szépségét, barátságos színeket, hosszú élettartamot és egy zártabb, tartósan finomabb felületet. Így készül a kopóréteg, ez a térkő felső rétege a kétrétegű térkőnél, különösen kemény kvarchomokból melynek a szemcséi mentesek az őket körbe borító agyag rétegtől.
A Weissenböcknél csak is tisztított kvarchomok kerül gyártásba a kopóréteghez. A cement stabilabban tud kapcsolódni a homokszemcsékhez és a színezékhez. A olvasztósó ellenállóság és a lemorzsolódási ellenállósága a köveknek jobb és a szállópor is redukált.

 

Minden irányú fagy és sóállóság
Sótartalmú latyakos víz mely megtámadja a térkövet nem csak felülről, hanem oldalról és alulról egyaránt. Ez hosszútávon lebontja a beton térkövet.
Az egyedülálló minden irányú fagy és sóállóság a Weissenböck térköveknél garantálja a felület hosszútávú egyenletességét.
A hagyományos térkövek - a szabvány szerint - felső oldala ellenálló a fagy és olvasztósó ellen. A sótartalmú olvadék azonban lefolyik a fugák mentén és a térkövet nem csak oldalról, hanem alulról is támadják. Ez hosszú távon a burkolat lebomlásával fenyeget.
A Weissenböck az első gyártó aki olyan térköveket és lapokat kínál, melyek minden irányból só és fagyállóak. Nem csak a kopóréteg, hanem az alap beton réteg is olvasztósó álló.

 

Betonsűrűsség mint minőségi tényező
A betonsűrűség a térköveknél döntő minőségi tényezőt jelentenek. Mint minden terméknél melyek különböző alapanyagokkal keverve készülnek, minőségkülönbségek jelentkeznek. A beton nem egyenlő a betonnal.
A Weissenböck térkövek magas minőségben kerülnek gyártásba, a folyamatos fejlesztések és javítások jelentősen emelik az átlagos gyártási minőséget.
A cél, a lehető legszilárdabb köveket a legtartósabb ideig működő térrkőfelületek gyártása.

 

Weissenböck térkövekről bővebben itt tájékozódhat.

Weissenböck ajánlatok és akcók 2018

Weissenböck térkövekről ajánlatot az info@grandacs.hu e-mail címen kérhet.

 

 

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Grand-Ács Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. © Minden jog fenntartva. • HonlapkészítésLinkek